diumenge, 25 d’agost del 2013

PostHeaderIcon Berlín II

La veritat és q Berlín és una ciutat maca i a on es poden veure coses interessants com bé diu la Núria, però suposo q s'han perdut moltes de les coses q la devien fer diferent (n'hauria de tenir bastants al ser una ciutat partida físicament en 2 parts per un mur i models de vida tan diferents).
 Tot i els canvis encara queden alguns petits detalls q encara delaten el passat d la ciutat. Entre el que vam veure, hi ha la torre de comunicacions de l'Alexander Platz, construida per la RDA entre el 1965 i el 1969 per a demostrar el poder del partit, és una còpia entre la torre Fernsehtrum i l'Sputnik.

El que si de tant en tant  et trobes és una sèrie d'edificis d'apartaments iguals, i que, si no fos per estar pintats de colors, segurament ens recordarien a l'època de l'RDA.   
El mur, la veritat és q Berlín gira al voltant dels murs, hi ha el que dividia la ciutat, però n'hi ha molt d'altres i la gent se'ls ha anat fet seus, pintant-los, escrivint missatges, i enganxant cartells. S'ha de reconèixer que tenen una gran imaginació, fins i tot fan cartells publicitaris per a promocionar un teatre (el Schaubühne) que són molt originals. Tb us pengem alguns exemples d'art urbà que hi ha al mur, entre ells els caps del francès Thierry Noir, considerat el primer artista de carrer en pintar el mur de Berlín, i les representacions pintades al mur dels diferents murs actuals que hi ha al món. 
 

Tot i això tb hi ha coses curioses com a totes les ciutats, portes de blocs de pisos decorats pels mateixos inquilins (suposem), contrastos, com el q vam veure a una comunitat on tot és "neohippie" davant d'un edifici on l'estrella de la Mercedes va donant voltes, cotxes de fa uns quants anys tunejats amb els colors de la bandera francesa, i edificis a on les teulades estan escrites amb paraules incomprensibles per a nosaltres.

Bé, aquests són algunes curiositats d'una ciutat bastant nova, però que ha guardat part de al gràcia q devia tenir als anys 70 i 80.

2 comentaris:

Ramon Sayol ha dit...


Has tornat de Berlín fet un pou de cultura, fill meu . Que per moltes vegades pugueu repetir vacances...!

M Mercè ha dit...

Molt bonic tot.

La mare , l'anterior també vaig ser jo.

Verd i Taronja

Verd i Taronja

Blau i Lila

Blau i Lila

Posts Anteriors

... Forever!

El famós ball... (poques diferències amb l'original;)


I aquí els videos oficials del 16J i del 15A :)

ViT Life

ViT Life

BSO ViT

Escriu-nos!!!

iBlue: Naif mag

World Imagination

Amb la tecnologia de Blogger.